Εγώ, ο δημιουργός αυτού του προγράμματος "ΑΝΟΙΧΤΟ ΦΟΡΤΣΕΡΙ", ο Παναγιώτης Παναγόπουλος - κατά κόσμον Τάκης Παναγόπουλος - γεννήθηκα στην ένδοξη, ηρωική, Ιστορική Δημητσάνα Αρκαδίας.
Πατέρας μου ήταν ο Μιχάλης Παναγόπουλος - κατά κόσμον "Μιχαλάκης" - από τη Δημητσάνα επίσης και μάνα μου η Μαρία Παναγοπούλου, το γένος Βώβου, εκ Δημητσάνης ωσαύτως. Κόρη ενός λεβέντη, πανύψηλου - σαν το καμπαναριό των Αγίων Ταξιαρχών - Ιερέα. Του Παπα-Πανάγου Βώβου.
Η αγαθοσύνη και η καλοσύνη ξεχείλιζαν την καρδιά του και απλώνονταν στη Δημητσάνα και στις γύρω περιοχές σαν τους ευφρόσυνους ήχους του καμπαναριού των Ταξιαρχών, μέρα Λαμπρής.
Η ποιμαντορική του αποστολή δε σταμάταγε στον ευφρόσυνο λόγο, αλλά στις αγαθοεργές,ευεργετικές πράξεις! Τα πρόσφορα που οι χριστιανοί έκαναν δώρα στο θεό, για να φτάσει η φωνή τους ως τον ουρανό και να τους ακούσει, αυτά τα δώρα, ο Παπά-Πανάγος, δεν τα έκανε φρυγανιές για να τρώνε, οικογενειακά, τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα... Τα δώρα των πιστών του θεού, τα έκανε αντίδωρα.
"Μιχαλάκης - Τάκης |
Τα μοίραζε το ίδιο πρωί, ή το ίδιο βράδυ, στους πολύ αδύναμους και ανήμπορους συμπατριώτες του.
Αυτή ήταν και η κυρά-Παπαδιά, η γυναίκα του, Τέτοια ήταν και η ακριβή μοναχοκόρη τους, η Μαρία. Η Μάνα μου!
Ο Πατέρας μου τώρα. Ο "Μιχαλάκης" . Άντρας μετρίου αναστήματος, μάλλον πιο κοντά στο.... "κοντός". Για την καταγωγή του πολλοί ερίζουν και στοιχηματίζουν... (Ακόμα και σήμερα.....)
Οι περισσότεροι τον λένε Δημητσανίτη, κάποιοι τον χρεώνουν στη Σμύρνη.
Είναι όμως αναμφίβολα εξακριβωμένο ότι ήταν αληθινός Δημητσανίτης. Πρώτα γιατί το ισχυριζόταν ο ίδιος και καυχιόταν κιόλα και δεύτερον τα πιστοποιητικά της γέννησης του, (που ο ίδιος επιδείκνυε), σφραγισμένα από δύο Αστυνομικές Αρχές (Σμύρνης - Δημητσάνας), έδειχναν τη Δημητσανίτικη καταγωγή του. Η σύγχυση προήλθε από το γεγονός, ότι σε μικρή ηλικία έφυγε από τη Δημητσάνα προς άγνωστη κατεύθυνση. Το ανήσυχο μυαλό του και η αγάπη του για περιπέτεια και για καλλίτερη ζωή τον έφτασε στη Σμύρνη...
Φίλοι μου. Είναι πολύ εύκολο να σας πω: "Στη Σμύρνη έκανε δύο μαγαζιά, κινδύνεψε να πεθάνει από "δάγκειο πυρετό", παντρεύτηκε, χώρισε..."
Είναι εύκολο να σας πω με δυο λόγια: "Είδε τα μαγαζιά του να καταστρέφονται και τη Σμύρνη να καίγεται από άκρη σε άκρη στη μικρασιατική καταστροφή", το 1922.
Είναι εύκολο να σας πω με δυο λόγια: "Είδε τα μαγαζιά του να καταστρέφονται και τη Σμύρνη να καίγεται από άκρη σε άκρη στη μικρασιατική καταστροφή", το 1922.
Ακόμα είναι πολύ εύκολο να σας πω, (περιληπτικά): Πως αντάμωσε τον πατέρα του στα δεκαεπτά του χρόνα και δεν τον γνώρισε... Πως έμαθε από τον δεύτερο αδελφό του, τον Παναγιώτη, ότι είχαν άλλα δύο αδέλφια, το Νίκο και τον Γιάννη, που τους αντάμωσε, για πρώτη φορά, προς το τέλος της ζωής του στα εξήντα δύο του χρόνια.. Απλό είναι να σας πω: Στη Δημητσάνα γιατί πήγε; Η πρώτη του γυναίκα πως βρέθηκε από τη Σμύρνη στη Δημητσάνα και γιατί; Πως τον βρήκε τον Μιχαλάκη; Τι έγινε; Τι συνέβη και του χρεώνουν.....;
Για να μάθετε περισσότερα κάντε... κλικ, εδώ, ή
γυρίστε στο: Μαγικό φορτσέρι
http://anoixtofortseri.blogspot.gr/p/blog-page_26.html